2o Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών

Το συνέδριο αποτελεί την πιο δυναμική συνάντηση στον ευρύτερο χώρο της Πυροπροστασίας των κτιρίων και των κατασκευών, με στόχο την ενημέρωση και την ενίσχυση της δικτύωσης όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

Με μια ματιά

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών (ΕΛΙΠΥΚΑ), μετά το 1ο εξαιρετικά επιτυχημένο συνέδριο, οργανώνει το 2ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών, στις 20 & 21 Μαΐου 2022, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Μέσα στα 2 χρόνια που πέρασαν, υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις και γεγονότα.

Η Πυροπροστασία των Κτιρίων και Κατασκευών, μέρα με τη μέρα ανέρχεται ψηλότερα στις προτεραιότητες του Κατασκευαστικού Κλάδου. Οι εμπειρίες 4 σχεδόν ετών από την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Κτιρίων, η επικαιροποίησή του, η δημιουργία Εθνικού Δικτύου Εργαστηρίων Δοκιμών, οι απαιτήσεις σε εκπαιδευμένο, εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, τόσο σε επίπεδο μηχανικών όσο και σε επίπεδο τεχνιτών, οι νέες απαιτήσεις που αναδύονται εξ’ αιτίας της ηλεκτροκίνησης, η κατηγοριοποίηση των κτιρίων ως προς την Πυροπροστασία και πληθώρα άλλων ζητημάτων που θα συζητηθούν, θα εμπλουτίσουν τη σκέψη των ενδιαφερομένων.

Το 2ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών ΕΛΙΠΥΚΑ θα είναι μια συνάντηση κορυφής της Κοινότητας των Μηχανικών, των Επαγγελματιών, των Επιστημόνων, Παραγωγών και Στελεχών Δημόσιων Αρχών, με την οποία ελπίζεται ότι θα δοθούν απαντήσεις και λύσεις προβλημάτων της καθημερινότητας των ενδιαφερομένων μερών.

Γιατί να συμμετέχετε

Το 2ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών αποτελεί για εσάς μια μοναδική ευκαιρία για να ενημερωθείτε για το νέο τεχνικό, επιστημονικό και επιχειρησιακό περιβάλλον, που δημιουργεί η εφαρμογή του Νέου Κανονισμού Πυροπροστασίας Κτιρίων στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ευρύτερα.

· Δείτε, ακούστε και μοιρασθείτε σκέψεις και απόψεις, εμπλουτίζοντας το γνωσιακό σας υπόβαθρο και κερδίζοντας από τις εμπειρίες των άλλων.

· Δικτυωθείτε με τα μέλη της κοινότητας των ειδικών και των εν γένει εμπλεκόμενων στο πεδίο της Πυροπροστασίας των κτιρίων, διαμορφώνοντας αποτελεσματικότερα τη δραστηριότητά σας.

· Αποκτήσετε γνώσεις για τα Εναρμονισμένα Ευρωπαϊκά Πρότυπα, τη Σήμανση CE, τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες, τα Ειδικά Πρότυπα άλλων χωρών, τις πιστοποιήσεις και τις δοκιμές, σχετικά με την Πυροπροστασία των Κατασκευών.

· Φύγετε πλουσιότεροι αποκτώντας το “state of the art” της τεχνολογίας των υλικών, των προϊόντων και των κατασκευών, αποκτώντας προκεχωρημένη θέση έναντι των ανταγωνιστών σας.

Πρόσκληση υποβολής εργασιών – παρουσιάσεων:

Στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας και επιλογής ομιλιών/ομιλητών, για το 2ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών, το ΕΛΙΠΥΚΑ καλεί όσες και όσους ενδιαφέρεστε για ομιλία/παρουσίαση στην περιοχή της Πυροπροστασίας Κτιρίων και Κατασκευών, να υποβάλετε μια περίληψη αυτής, 300 περίπου λέξεων, έως 31 Ιανουαρίου 2022, το αργότερο.

Πρόγραμμα:

 • Κανονιστικό πλαίσιο πυροπροστασίας κτιρίων
 • Εμπειρία και στοιχεία από την τετραετή εφαρμογή του νέου ελληνικού κανονισμού για την πυροπροστασία κτιρίων
 • Νέες εξελίξεις: Επικαιροποίηση του κανονισμού – διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής για τα ξενοδοχεία και τους χώρους διαμονής βραχείας διαρκείας
 • Διεθνείς προσεγγίσεις
 • Επανσχεδιασμός της εφοδιαστικής αλυσίδας της κατασκευαστικής αγοράς: Προτάσεις για την εκπαίδευση του προσωπικού – φορέας ελέγχου – επιτήρηση αγοράς – ταξινόμηση των κτιρίων με βάση την πυροπροστασία
 • Ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου
 • Φωτιές σε περιοχές μείξης δασών – οικισμών – εμπειρίες, εξελίξεις, σχεδιασμός και πολιτικές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο
 • Δοκιμές φωτιάς και πρότυπα πιστοποίησης
  • Προτάσεις και δράσεις για μια αποτελεσματική αξιοποίηση του ελληνικού δικτύου εργαστηρίων δοκιμών φωτιάς και δοκιμές φωτιάς μεγάλης κλίμακας
  • Η σπουδαιότητα της δομημένης ανάπτυξης του κατασκευαστικoύ τομέα (με οικονομικά στοιχεία)
  • Νέο πρότυπο για τα ψηλά κτίρια
 • Νέες προκλήσεις και προοπτικές
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα ΕΛΙΠΥΚΑ
  • Συστήματα ταξινόμησης των κτιρίων με βάση την πυροπροστασία
  • Σύμβουλοι πυροπροστασίας κατασκευών για την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας και όλης της σχετικής νομοθεσίας

Επιστημονική Επιτροπή Συνεδρίου:

Δρ. Διονύσιος Κολαΐτης

ΕΔΙΠ, Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Δρ. Αικατερίνη Παπανικολάου

Επίκουρη Καθηγήτρια, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών

Δρ. Μιχαήλ Χάλαρης

Χημικός, Πύραρχος του Πυροσβεστικού Σώματος

Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου:

Αλκμήνη Αναστασιάδου, Φωτεινή Ζαριφοπούλου, Δρ. Διονύσης Κολαΐτης, Μαρία Λαζαρίμου, Βίκυ Μαλλίρη, Ευάγγελος Μίχος, Γιώργος Μυλωνάκης, Δρ. Στέλλα Χαδιαράκου

Χορηγοί & Συντελεστές:

Προβληθείτε στο 2ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών, τη μεγαλύτερη συνάντηση για την πυροπροστασία στην Ελλάδα.

Γραφτείτε στο newsletter μας:

ΕΛΙΠΥΚΑ

Σωρού 22, Μαρούσι Αττικής ΤΚ 15125
Τηλ.: +30 210 300 7554
Εmail: [email protected]

μέλος της Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Πυροπροστασίας της Ευρώπης

    © 2022 www.elipyka.org – created by: Pinged_