Με αφορμή το 2ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών, που διοργανώνει το ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ, στις 20-21 Μαΐου 2022, στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Δρ. Γιάννης Κοντούλης μιλά, μεταξύ άλλων, για τη διοργάνωση, τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια αλλά και τα οφέλη που προκύπτουν ευρύτερα για τον κλάδο μετά από ένα τέτοιο Συνέδριο.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του κ. Κοντούλη:

«Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώσαμε το 2ο διεθνές συνέδριο του ΕΛΙΠΥΚΑ για την πυροπροστασία των κατασκευών στις 20 και 21 Μαΐου του 2022 στη Θεσσαλονίκη. Ένα γεγονός θεσμός, μια εκδήλωση στην οποία θα μπορέσουμε όλοι να μάθουμε, να ενημερωθούμε, να επικοινωνήσουμε για θέματα πυροπροστασίας των κατασκευών έχοντας παρόντες ειδικούς από Πανεπιστήμια και Πυροσβεστικό Σώμα, από επιχειρήσεις και εργαστήρια δοκιμών, από κρατικούς φορείς και οργανισμούς, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Με τις εκδηλώσεις του προηγούμενου χρόνου, το ΕΛΙΠΥΚΑ έχει ήδη αρχίσει τη συζήτηση και για το θεσμικό Πλαίσιο της πυροπροστασίας γενικότερα, την έλλειψη μηχανισμού ελέγχου, ένα πλαίσιο το οποίο χρειάζεται αναμόρφωση αλλά και για εξειδικευμένα θέματα όπως την εθελοντική πιστοποίηση για την πυροπροστασία ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων και μονάδων βραχυχρόνιες μίσθωσης (Airbnb), την ανθεκτικότητα των κατασκευών στη ζώνη μίξης δασών οικισμών, καθώς επίσης και για την εφαρμογή χρωμάτων πυροπροστασίας.
Στο συνέδριο, θα δούμε το κανονιστικό Πλαίσιο και τον Κανονισμό πυροπροστασίας κτιρίων αλλά και τους συμπληρωματικούς κανονισμούς και οδηγίες που έχουν εκδοθεί, θα μιλήσουμε για τις νέες εξελίξεις: τι έχει ήδη γίνει, τι πρέπει να γίνει ακόμα, θα συγκρίνουμε τις διεθνείς προσεγγίσεις, καθώς επίσης και τις τελευταίες εξελίξεις όπως η ταξινόμηση των κτιρίων με βάση την πυροπροστασία και την ενσωμάτωσή της στην ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου. Σημαντικό θέμα που επίσης θα θίξουμε είναι οι φωτιές σε περιοχές μίξης δασών οικισμών, κάτι στο οποίο το Κράτος πρέπει να ενεργήσει το ταχύτερο δυνατό, οι δοκιμές φωτιάς και τα πρότυπα πιστοποίησης, καθώς επίσης και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΛΙΠΥΚΑ, που καλύπτει ένα σημαντικότατο κενό στην πυροπροστασία για την Ελλάδα. Θα ενημερωθούμε για διεθνείς εξελίξεις σε τεχνικές πυροπροστασίας και την εφαρμογή τους.
Το δεύτερο συνέδριο για την πυροπροστασία των κατασκευών θα δώσει σε όλους τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις σε Ελλάδα και εξωτερικό για την πυροπροστασία. Θα καταγράψει όλες τις βελτιώσεις που έχουν γίνει στα δύο χρόνια που πέρασαν από το προηγούμενο συνέδριο και θα δράσει και πάλι ως καταλύτης για βελτιώσεις στην προστασία των κατασκευών στην Ελλάδα».

ΕΛΙΠΥΚΑ

Σωρού 22, Μαρούσι Αττικής ΤΚ 15125
Τηλ.: +30 210 300 7554
Εmail: [email protected]

μέλος της Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Πυροπροστασίας της Ευρώπης

    © 2024 www.elipyka.org – created by: Pinged_