Πηγή φωτο: Wikimedia Commons CC BY-SA

Πυροπροστασία Κτιρίων από φωτιά οφειλόμενη σε ηλεκτρικά αίτια
Webinar ΕΛΙΠΥΚΑ, Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 17:00-18:15

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών (ΕΛΙΠΥΚΑ) διοργανώνει το webinar με τίτλο: Πυροπροστασία Κτιρίων από φωτιά οφειλόμενη σε ηλεκτρικά αίτια την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 17:00-18:15, ώρα Ελλάδος. Το webinar είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται εγγραφή!

 

Πρόγραμμα:

ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΙΤΙΑ
Καλωσόρισμα Γιώργος Μυλωνάκης, Γεν. Δ/ντής ΕΛΙΠΥΚΑ  
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών (ΕΛΙΠΥΚΑ) Δρ. Γιάννης Κοντούλης, Πρόεδρος ΕΛΙΠΥΚΑ  
Νομοθεσία για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις που αφορά και την πυροπροστασία Γιώργος Σαρρής Κατεβάστε την παρουσίαση
Εισαγωγή στα μέτρα προστασίας από πυρκαγιά όπως ορίζεται από την Ισχύουσα Νομοθεσία Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων σύμφωνα με την Υ.Α. 101195/2021 Αντώνης Σαλευρής Κατεβάστε την παρουσίαση
Συμμόρφωση προϊόντων για θέματα ηλεκτρικής ασφάλειας & απαιτήσεις σήμανσης CE στο ηλεκτρολογικό υλικό   Καθηγητής Ιωάννης Γκόνος Κατεβάστε την παρουσίαση

 

Συμβολή των καλωδίων στην πυροπροστασία

 

Παναγιώτης Κολιός Κατεβάστε την παρουσίαση
Προστασία κατασκευών από εκδήλωση πυρκαγιάς λόγω κεραυνού Δρ. Νικόλας Κόκκινος Κατεβάστε την παρουσίαση
Η ασφαλιστική κάλυψη κτιρίων από φωτιά οφειλόμενη σε ηλεκτρικά αίτια

 

Χρήστος Παπανικολάου

Κατεβάστε την παρουσίαση
Ερωτήσεις    

Θεματολογία:

 • Νομοθεσία για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις που αφορά και την πυροπροστασία – Γιώργος Σαρρής
  Ο κύριος Γιώργος Σαρρής θα κάνει μια σύντομη παρουσίαση της πρόσφατης ηλεκτρολογικής νομοθεσίας για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, σε σχέση με την πυροπροστασία και θα επισημάνει μερικά βασικά θέματα προστασίας από πυρκαγιά οφειλόμενη σε ηλεκτρικά αίτια.
  Ο κύριος Γιώργος Σαρρής είναι μέλος της Τεχνικής Επιτροπής ΕΛΟΤ/ΤΕ 82 «Απαιτήσεις για ηλεκτρικές εγκαταστάσεις» και επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού (ΕΙΑΧ) για θέματα ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.
 • Εισαγωγή στα μέτρα προστασίας από πυρκαγιά όπως ορίζεται από την Ισχύουσα Νομοθεσία Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων σύμφωνα με την Υ.Α. 101195/2021 – Αντώνης Σαλευρής
  Ο κύριος Αντώνης Σαλευρής, θα κάνει μια εξειδικευμένη προσέγγιση για μέτρα προστασίας από πυρκαγιά από ηλεκτρικά αίτια στο πνεύμα των νέων απαιτήσεων που προκύπτουν από το ΕΛΟΤ 60364.
  Ο κύριος Αντώνης Σαλευρής εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» στο Ινστιτούτο Πυρηνικών & Ραδιολογικών Επιστημών & Τεχνολογίας, Ενέργειας & Ασφάλειας  (Ι.Π.Ρ.Ε.Τ.Ε.Α.) και είναι μέλος της Τεχνικής Επιτροπής ΕΛΟΤ/ΤΕ82 «Απαιτήσεις για Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις».
 • Συμμόρφωση προϊόντων για θέματα ηλεκτρικής ασφάλειας & απαιτήσεις σήμανσης CE στο ηλεκτρολογικό υλικόΚαθηγητής Γιάννης Γκόνος
  Ο κύριος Ιωάννης Γκόνος θα αναφερθεί στις απαιτήσεις ηλεκτρικής ασφάλειας και σήμανσης CE, οι οποίες τίθενται από τα εναρμονισμένα ευρωπαϊκά πρότυπα των ευρωπαϊκών οργανισμών τυποποίησης (CEN, CENELEC & ETSI) με τις οποίες πρέπει να συμμορφώνεται το ηλεκτρολογικό υλικό.
  Ο κύριος Ιωάννης Γκόνος είναι Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ στο γνωστικό αντικείμενο «Εγκαταστάσεις Ισχυρών Ρευμάτων και Υψηλών Τάσεων» και Διευθυντής του διαπιστευμένου Εργαστηρίου Υψηλών Τάσεων και Ηλεκτρικών Μετρήσεων. Είναι μέλος του ΙΕΕΕ, της CIGRE, του ΤΕΕ της HellasLab και ομάδων εργασίας του ΕΛΟΤ.
 • Συμβολή των καλωδίων στην πυροπροστασία των κτιρίων – Παναγιώτης Κολιός
  Ο κύριος Παναγιώτης Κολιός θα αναφερθεί στον αόρατο κίνδυνο φωτιάς που υφίσταται λόγω των αρκετών χιλιάδων μέτρων (συνήθως) καλωδίων, που διαπερνούν τα δομικά στοιχεία ενός κτιρίου, όταν δεν υπάρχει συμμόρφωση με το Κανονιστικό Πλαίσιο και τις ειδικές μελέτες-απαιτήσεις για κάθε περίπτωση.
  Ο κύριος Παναγιώτης Κολιός είναι προϊστάμενος στο τμήμα σχεδιασμού και ανάπτυξής για τα υπόγεια καλώδια χαμηλής και μέσης τάσης στην εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΑΕ.
 • Προστασία κατασκευών από εκδήλωση πυρκαγιάς λόγω κεραυνού – Δρ. Νικόλας Κόκκινος
  Ο κύριος Νικόλας Κόκκινος θα προσεγγίσει το πρόβλημα της φωτιάς που έχει συμβεί και συμβαίνει καθημερινά λόγω κεραυνών σε κτίρια, χωρίς αντικεραυνικά συστήματα, θα παρουσιάσει τις  προσφερόμενες λύσεις προστασίας των χρηστών/ανθρώπων και των δομικών στοιχείων  ενός κτιρίου από φωτιά, σε περίπτωση που αυτό δεχθεί ένα άμεσο κεραυνό.
  Ο κύριος Νικόλας Κόκκινος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με διδακτορικό στον τομέα των υψηλών τάσεων και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΕΜΚΟ ΑΕ, μέλους του ΕΛΙΠΥΚΑ. Είναι  μέλος σε ομάδες εργασίας του ΕΛΟΤ, της CENELEC και της IEC.
 • Η ασφαλιστική κάλυψη κτιρίων από φωτιά οφειλόμενη σε ηλεκτρικά αίτια – Χρήστος Παπανικολάου
  Ο κύριος Χρήστος Παπανικολάου θα παρουσιάσει την οπτική της εκτίμησης ρίσκου φωτιάς από την πλευράς ασφαλιστικής εταιρίας όπως επίσης και μερικά από τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις ασφάλισης ενός κτιρίου έναντι του κινδύνου  φωτιάς.
  Ο κύριος Χρήστος Παπανικολάου  είναι μηχανικός εκτίμησης κινδύνου πυρός   στην HDI Global Hellas Branch  και  Υποστηρικτικό Μέλος του ΕΛΙΠΥΚΑ.

 

Ομιλητές:

Γιώργος Μυλωνάκης

Γιώργος Μυλωνάκης

Γεν. Δ/ντής ΕΛΙΠΥΚΑ

Δρ. Γιάννης Κοντούλης

Δρ. Γιάννης Κοντούλης

Πρόεδρος ΕΛΙΠΥΚΑ

Γιώργος Σαρρής

Γιώργος Σαρρής

Ηλεκτρολόγος Τ.Ε

Αντώνης Σαλευρής

Αντώνης Σαλευρής

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Ιωάννης Γκόνος

Ιωάννης Γκόνος

Καθηγητής ΕΜΠ

Παναγιώτης Κολιός

Παναγιώτης Κολιός

Engineering Manager, Hellenic Cables Α.Ε

Δρ. Νικόλας Κόκκινος

Δρ. Νικόλας Κόκκινος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Χρήστος Παπανικολάου

Χρήστος Παπανικολάου

Μηχανικός Εκτίμησης Κινδύνου

ΕΛΙΠΥΚΑ

Σωρού 22, Μαρούσι Αττικής ΤΚ 15125
Τηλ.: +30 210 300 7554
Εmail: [email protected]

μέλος της Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Πυροπροστασίας της Ευρώπης

    © 2024 www.elipyka.org – created by: Pinged_